Jalan Menuju Keibubapaan Melalui Proses Surrogacy

Jalan Menuju Keibubapaan Melalui Proses Surrogacy

Pengalaman perjalanan surrogacy berbeza dari orang ke orang, dan bagaimanapun, prosesnya lebih kurang serupa.

Laluan untuk menjadi ibu bapa melalui ibu tumpang terdiri daripada langkah-langkah berikut:

Perundingan Awal

Semua ibu bapa yang dimaksudkan memulakan perjalanan mereka dengan perundingan. Tujuannya adalah untuk menerangkan pilihan dan program yang terlibat. Proses surrogacy memerlukan pemadanan ibu bapa yang dimaksudkan dengan pengganti dan implikasi kewangan dan insurans prosedur undang-undang. Ibu bapa yang dimaksudkan akan diminta untuk melengkapkan soal selidik dan menyerahkan gambar mereka. Ini membantu agensi dalam menyesuaikan maklumat mengikut keperluan ibu bapa.

Penandatanganan Kontrak

Untuk menyertai program surrogacy secara rasmi, ibu bapa yang dimaksudkan mesti menandatangani kontrak. Selepas ini, mereka perlu mengemukakan peratusan yuran.

Menyaring dan Memilih Penderma Telur

Penderma telur adalah wanita dengan kumpulan umur 21 hingga 29. Wanita ini telah mengambil bahagian dalam penilaian psikologi yang sengit dan telah menyemak rekod perubatan mereka. Sebaik sahaja penderma telur dipilih, dia akan menjalani ujian psikologi selanjutnya.

Sesetengah ibu bapa yang dimaksudkan mungkin mempunyai rakan atau ahli keluarga yang menderma telur mereka. Dalam sesetengah kes, ibu bapa yang dimaksudkan adalah subur dan mampu menyediakan bahan genetik mereka tetapi tidak dapat mengandung sehingga cukup tempoh; dalam kes sedemikian, rahim pengganti akan diperlukan.

Penapisan dan Pemilihan Pengganti

Umur ibu tumpang berbeza dari 21 hingga 41 tahun. Mereka menjalani pemeriksaan kesihatan mental sebelum digandingkan dengan ibu bapa yang dimaksudkan.

Penilaian psikologi dan perubatan yang meluas berlaku dalam proses saringan, dan pemeriksaan latar belakang kewangan dan jenayah juga merupakan sebahagian daripada proses tersebut. Setelah proses saringan untuk pengganti selesai, padanan dijana berdasarkan keutamaan ibu bapa yang dimaksudkan. Perlawanan awal dilakukan melalui profil dan telefon atau pertemuan secara peribadi.

Pemeriksaan Perubatan

Sebelum melakukan persenyawaan in-vitro (IVF), ibu bapa yang dimaksudkan, penderma telur, dan ibu tumpang mesti melengkapkan pemeriksaan perubatan. Ini dijalankan oleh doktor yang memudahkan proses implantasi.

Keperluan Undang-undang

Ibu tumpang dan penderma telur diberikan perwakilan undang-undang bebas untuk memastikan kesesuaian dan kejelasan undang-undang. Ibu bapa yang dimaksudkan diwakili oleh peguam mereka, yang akan merangka perjanjian.

Prosedur Perubatan

Prosedur persenyawaan in vitro dan pemindahan embrio diurus dan diselesaikan oleh klinik IVF yang dipilih oleh agensi ibu tumpang. Setiap langkah dalam prosedur ini diselaraskan oleh pasukan atau wakil daripada agensi tumpangan .

Kehamilan

Apabila kehamilan tercapai, wakil daripada agensi akan bertindak sebagai sumber utama sokongan untuk ibu bapa yang dimaksudkan.

Perwakilan Undang-undang

Prosedur undang-undang yang terlibat dalam surrogacy berbeza dari negeri ke negeri. Seorang wakil daripada agensi tumpangan akan memberikan semua butiran dan dokumen yang diperlukan yang mesti dilengkapkan untuk mewujudkan hak ibu bapa.

kelahiran

Sebelum kelahiran kanak-kanak itu, pasukan ibu tumpang akan menghubungi hospital untuk memaklumkan mereka tentang identiti ibu bapa yang dimaksudkan dan sebab mereka berada di sana. Kebanyakan ibu bapa yang dimaksudkan menikmati mengambil bahagian dalam kelahiran anak mereka dan biasanya hadir di hospital.

Laluan dari ibu tumpang kepada melahirkan anak kepada ibu bapa dipenuhi dengan banyak kegembiraan. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang proses mengubah hidup ini, hubungi Rite Options .

See also  Penyakit Hati: Apakah Tanda Dan Gejalanya?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *